5 indicatori care sugerează că aveți nevoie să optimizați lanțul de aprovizionare în afacerea dvs. de fabricare a produselor alimentare

May 14, 2021

Industria alimentară și a băuturilor se află într-o schimbare rapidă, cererea clienților și noile tendințe creând provocări considerabile pentru producători. Deoarece presiunea continuă să crească din partea consumatorilor și a distribuitorilor, precum lanțuri alimentare și supermarketuri, această schimbare este evidentă mai ales în lanțurile de aprovizionare și operațiunile logistice ale companiilor tip Food & Beverages. Și orice companie care dorește să supraviețuiască trebuie să țină pasul. Să aflăm care sunt unele dintre principalele provocări pentru care trebuie găsite soluții.

Recomandare: Află mai multe despre soluția noastră ERP, Food & Beverage pentru Dynamics 365.

Trasabilitate defectuoasă

Abilitatea de a urmări produsele în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare a devenit o necesitate în industria alimentară și a băuturilor. Este un pas care trebuie făcut pentru a evita lipsa de transparență și riscul inutil de scădere a nivelului de încredere al clienților, sau chiar probleme juridice. Dar, cel mai important, acesta este un pas primordial în direcția siguranței și respectării reglementărilor din industrie precum GMP, HAACP etc. Orice companie care are dificultăți în urmărirea produselor sale se confruntă cu o probabilitate crescută pentru apariția problemelor în viitor.

Lipsa siguranței

Pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de produsele pe care le cumpără, presiunea asupra producătorilor de a produce și distribui produse sigure de înaltă calitate a devenit mai mare decât a fost vreodată. Există o mulțime de factori care pot compromite siguranța unui produs Food & Beverage – modul în care au fost depozitate ingredientele sale, modul în care a fost produs și dacă au existat întârzieri în transportul acestuia. Lista continuă.

În cazul unei probleme cu orice produs, producătorul trebuie să treacă printr-o procedură de retragere costisitoare și complicată a produsului care poate provoca daune substanțiale reputației mărcii. Și dacă producătorul nu a respectat în mod corespunzător protocolul în timpul fazei de producție, găsirea loturilor în rețeaua de distribuție se poate dovedi o sarcină aproape imposibilă.

Comunicare ineficientă între diferite părți

Majoritatea producătorilor de Food & Beverage operează în mai multe țări (sau, cel puțin, in mai multe locatii). Acest fapt atrage după sine implicarea mai multor părți în lanțul de aprovizionare, fara ca acestea sa fie neapărat conectate în mod direct. Prin urmare, informatia poate să devină fragmentată si comunicarea poate avea de suferit, ceea ce duce la ineficiență sau chiar greseli. Este foarte important – – pentru orice companie din domeniu să mentină un nivel optim de comunicare.

Creșterea costurilor

Costurile incluse într-un lanț de aprovizionare cu alimente nu sunt nicidecum nesemnificative. Unele dintre cheltuielile majore sunt legate de energie și combustibil, forță de muncă, logistică, investiții în tehnologie nouă etc. Având deja costuri mari, este deosebit de important să le urmăriți, să le înțelegeți și să le controlați. Deși unele fluctuații aici nu sunt ieșite din comun, o tendință de durată care vă mărește cheltuielile fără un motiv aparent înseamnă că firma dvs. ar putea să nu le gestioneze în cel mai eficient mod posibil.

Gestionarea neglijentă a stocului

Gestionarea ineficientă a stocurilor este un semn revelator al problemelor din lanțul de aprovizionare. Există un echilibru fin care trebuie atins atunci când vine vorba de inventar – a avea prea mult poate duce la produse deteriorate care se risipesc și la pierderea veniturilor. A avea prea puțin poate însemna că nu puteți răspunde la cererea clienților. La ce duce asta? La venituri pierdute. Gestionarea eficientă a aprovizionării oferă vizibilitate în timp real în inventarul dvs. și implica producția și stocarea exactă a cantității potrivite de către compania dvs., exact la momentul potrivit.

Vă sună familiare afirmațiile de mai sus? Într-adevăr, acestea sunt probleme foarte frecvente în fabricarea produselor alimentare și a băuturilor, care sunt abordate de o soluție ERP specifică industriei, precum a noastră. Pentru a afla dacă “Food & Beverage pentru Dynamics 365” este o soluție potrivită pentru dvs., contactați-ne!

Categories: ERP

Partajare

About the author
Aleksandra Delikostova

Primiti actualizarile noastre din industrie pe email

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.