Cele mai importante cinci caracteristici ale ERP-urilor pentru Domeniul Farmaceutic și al Științelor Medicale

Jun 03, 2020

Industria farmaceutică lucrează cu procese complexe care ar putea să fie dificil de gestionat. Este posibil ca unei societăți din acest domeniu să îi fie mult mai ușor să facă acest lucru cu ajutorul unui ERP (sistem de planificare a resurselor întreprinderii) conceput special pentru companiile din domeniul farmaceutic și al științelor medicale. Evident că aceste soluții ERP ar trebui să acopere majoritatea proceselor, dar este important să fiți atenți la anumite elemente specifice. Haideți să vedem care sunt acestea.

Soluția se conformează la cerințele de reglementare obligatorii

Menținerea unei serii de documente în format fizic pentru procedurile și procesele dvs. ar putea să fie riscantă. Este important ca soluția pe care o alegeți să vă asigure accesul facil la cea mai nouă versiune a oricărui document de care ați putea avea nevoie în timpul procesului de producție. Astfel veți putea să desfășurați corect lucrările de întreținere a instalațiilor și să preveniți orice probleme, în conformitate cu reglementările CAPA (măsuri corective și preventive) sau GMP (bunele practici de fabricație). În plus, soluția pe care o alegeți ar trebui să respecte orice alte linii directoare locale, în funcție de obiectul de activitate al companiei dvs. Cel mai bun mod în care compania dvs. ar putea să asigure cu ușurință conformarea la reglementări este automatizarea procesului de validare.

Un nivel mai înalt de siguranță și securitate cu ajutorul semnăturilor electronice

În cadrul unităților de producție farmaceutice, aprobarea și validarea nu reprezintă doar o cerință de reglementare, ci un mod important de asigurare a faptului că fiecare parte a lanțului de aprovizionare merge bine și cu grijă. În afara faptului că trebuie să fie lizibilă și unică, semnătura electronică a fiecărui angajat care ar putea avea nevoie de o astfel de semnătură trebuie să fie controlată biometric sau prin două forme de validare: o parolă și un cod de utilizator. Asigurați-vă că ERP-ul pe care îl căutați are capacități încorporate de semnătură electronică, plus posibilitatea de personalizare a acestora.

Un partener care înțelege complexitatea industriei

Deși acest lucru este aplicabil în cazul tuturor industriilor, este aplicabil mai ales în cazul domeniului farmaceutic și al științelor vieții: un partener care înțelege complexitatea afacerii este unul care poate să creeze și să susțină un ERP pentru industria respectivă. Prin urmare, ar trebui să căutați o companie care are multă experiență în ceea ce privește soluțiile ERP pentru domeniul farmaceutic și al științelor medicale.

Soluția are un mecanism riguros de management al calității

ERP-urile pentru domeniul farmaceutic și al științelor medicale nu sunt ERP-uri obișnuite. Majoritatea capacităților lor sunt mult mai sofisticate decât cele oferite de ERP-urile pentru alte industrii. Din moment ce acest lucru este necesar, date fiind nevoile companiilor din acest domeniu, managementul calității și asigurarea calității sunt foarte amănunțite în cazul acestui tip de ERP-uri. Ar trebui să căutați o soluție care are o funcționalitate încorporată de management al calității cu caracteristici complete.

ERP-ul poate să fie personalizat

Deși multe dintre capacitățile unui ERP pentru domeniul farmaceutic și al științelor vieții ar trebui să fie încorporate deja, este important ca soluția să fie flexibilă. Regulamentele se mai schimbă, procesele comerciale se mai schimbă, și ERP-ul dvs. ar trebui să fie capabil să facă același lucru. Căutați o companie care oferă o personalizare care s-ar potrivi nevoilor specifice ale companiei dvs. și care poate să facă modificări oricând, nu doar la începutul implementării.

Vreți să aflați mai multe despre ERP-urile pentru domeniul farmaceutic și al științelor medicale? Contactați-ne și nu uitați să vă abonați la newsletter-ul nostru.

Partajare

About the author
Kalina Stamatova
Kalina is a marketing professional specializing in copywriting and content marketing. An avid reader, she also has experience working in advertising and enjoys theater.

Primiti actualizarile noastre din industrie pe email

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.