Vă prezentăm răspunsurile la întrebările de bază pe care ni le pun companiile care intenționează să implementeze o soluție de business management. Acestea acoperă subiecte precum serviciile cloud, procesul de implementare a software-ului de afaceri, BI, ERP, CRM și mai precis Microsoft Dynamics 365 și multe altele.

Sperăm că vei găsi aceste informații utile. Dacă ai alte întrebări la care cauți un răspuns, nu ezita să ne contactezi. Ne vom strădui să îți oferim informațiile necesare.

Implementarea software-ului de afaceri

Cum înțeleg dacă este timpul să implementăm un nou software de gestionare a afacerii?

Factorii principali:

 • Afacerea ta crește și ai nevoie de o soluție care să îți consolideze datele și o platformă care să integreze operațiunile și funcțiile de bază ale afacerii.
 • Utilizezi programe separate pentru a gestiona diferite domenii de afaceri, cum ar fi vânzări, producție, depozit, finanțe și multe altele. Îți lipsește o imagine de ansamblu asupra activității companiei.
 • Compania ta activează în mai multe țări și dorești să primești informații despre procesul de afaceri în același sistem software pentru a analiza performanța și a te baza pe soluțiile tale de afaceri.

Care este procesul de implementare a software-ului de afaceri?

Procesul de implementare implică mai multe etape:

 • Analiza și design a procesului de afaceri – se creează o arhitectură a proceselor care vor face parte din soluția.
 • Se identifică domeniul de aplicare al soluției și funcționalitățile suplimentare ale acestei, dacă este cazul.
 • Dezvoltare și testare – personalizare a sistemului în funcție de nevoile clientului, integrare cu sisteme externe, remedieri de erori.
 • Pregătirea pentru punere în funcțiune și formare- Elaborarea unui manual de instrucțiuni detaliate, migrarea datelor și altele.
 • Suport la început – Asistăm utilizatorii să se adapteze la sistem și să-l folosească fără probleme.
 • Support curent – Îmbunătățiri suplimentare și remedieri de erori apărute în procesul de lucru cu utilizatorii sistemului.

Este posibilă integrarea cu alte programe software?

Toate soluțiile de afaceri Microsoft sunt API-uri open source și pot fi integrate cu alte soluții software, instalate local sau cloud. În cele mai multe cazuri, este necesară personalizare din partea experților la implementarea soluțiiei de afaceri.

Este posibil să transferăm datele noastre vechi?

De obicei, acest aspect este discutat cu furnizorul de soluții în faza înainte de a decide să implementați o nouă soluție IT. Este posibil din punct de vedere tehnic, dar fiecare caz este diferit – de aceea este recomandat să consultați furnizorul.

Ce trebuie avut în vedere la semnarea unui contract?

În cele mai multe cazuri, cererile de funcții care nu sunt identificate în etapa de specificație a cerințelor sunt supuse unor taxe de personalizare. Prin urmare, este foarte important ca utilizatorul și furnizorul soluției să aibă o listă detaliată de cerințe la momentul semnării contractului pentru serviciul furnizat și soluția software.

Despre ERP

Ce este un sistem ERP?

Sistemul ERP este o soluție software integrată care sprijină afacerea prin automatizarea, standardizarea și optimizarea proceselor cheie de afaceri precum producție, finanțe și contabilitate, livrări, vânzări, servicii, marketing și multe altele. Prin intermediul platformei, gestionați toată documentația de afaceri, îmbunătățiți eficiența în muncă a angajaților și îmbunătățiți calitatea serviciilor.

Ce trebuie să pregătească compania înainte de a implementa ERP?

Primul pas este un proces concret . Structura organizatorică a companiei tale trebuie să fie complet definită cu diferite roluri, funcții și documentație de proces.

Când sunteți gata cu acest lucru, va trebui să stabiliți o echipă de implementare, care să gestionezе proiectul. Poate fi format de personal din interior, dar nu este obligatoriu, deoarece are rolul de a lega managerii companiei, utilizatorii finali și furnizorul de soluții.

Echipa de implementare va monitoriza, de asemenea, lista de clienți, codurile unice de identificare a produselor, lista de furnizori, situații și multe altele. În cele din urmă, echipa va începe testarea sistemului înainte ca alți angajați ai companiei să înceapă să îl folosească.

Cât durează pentru a implementa ERP?

Depinde de modulele implementate. De exemplu, timpul de implementare a unui modul contabil poate fi de aproximativ o lună, cu condiția ca organizația să știe la ce să se aștepte și să poată furniza date imediat. Cu toate acestea, este important să avem așteptări realiste – unele implementări durează mai mult de un an și, uneori, mai multe dacă cerințele companiei cresc, informațiile incomplete sau incorecte sunt transmise sau compania suferă o modificare a managementului.

Fiecare implementare necesită o muncă eficientă în echipă din partea clientului și a furnizorului de soluții.

Cum pot consolida datele financiare și operațiunile mai multor companii?

Cu un sistem ERP adecvat , puteți consolida datele financiare ale mai multor companii. În funcție de dimensiunea activității și volumul de date, Microsoft oferă două soluții ERP principale: pentru IMM-uri este Microsoft Dynamics 365 Business Central și pentru corporații mari: Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations.

Poate fi implementat ERP fără contabilitate, deoarece avem un alt sistem pentru aceasta?

Una dintre funcționalitățile cheie ale ERP este gestionarea eficientă a finanțelor . Integrarea lor într-un sistem ERP va contribui la procesarea mai rapidă și mai ușoară a tranzacțiilor financiare în mai multe locații, valute, entități sau companii. În plus, va ajuta la controlul activităților de contabilitate și va crea o viziune generală a valorilor cheie.

Despre CRM, BI, Dynamics Моbile

Cum ajută CRM afacerea mea?

CRM este un instrument puternic care îmbunătățește performanța a 3 activități de afaceri de bază:

 • Vânzări – optimizează gestionarea clienților potențiali generate și comunicarea între angajați.
 • Marketing – ajută la urmărirea tuturor activităților de marketing și a performanțelor acestora pe baza unor indicatori diferite.
 • Serviciul – garantează un nivel ridicat al serviciilor, ajutând angajații să răspundă rapid și eficient la orice solicitare.

Soluția CRM a Microsoft se numește Dynamics 365 for Sales & Customer Service.

Ce este aplicația Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este un instrument software specializat care permite să transformați datele nestructurate în rapoarte detaliate. BI procesează cantități imense de informații pentru a ajuta la depistarea, identificarea și utilizarea oricărei noi oportunități de afaceri. Aplicația permite crearea unei strategii generale de afaceri, care garantează un avantaj competitiv semnificativ și stabilitate pe termen lung pe piață.

Poate sistemul ERP fi utilizat pe dispozitive mobile?

Sistemul are o aplicație pentru tablete și smartphone-uri, dar funcționează doar online, deoarece este un client web (html design responsiv). Pentru mai multă comoditate și lucru offline, oferim Dynamics Mobile. Soluția oferă acces mobil și gestionarea datelor în soluțiile ERP Microsoft Dynamics oriunde și oricând, permițând tuturor comercianților mobili (Ex Van), personalului de la depozit și etc. să lucreze mai rapid și mai eficient, oferind astfel clienților servicii de cea mai înaltă calitate.

Oferiți integrarea standard a sistemului ERP cu magazin online?

Da, grație integrării standard (Unified Integration Framework) pentru nopCommerce creată de echipa noastră. Dacă Microsoft Dynamics NAV / Dynamics 365 Business Central este deja implementat sau intenționați să îl implementați în compania ta, acum poți crește continuu vânzările prin îmbunătățirea experienței clienților în magazinul tău online. Acest lucru va permite magazinului tău onine să funcționeze ca o extensie naturală a sistemului. Microsoft Dynamics.

Despre Microsoft Dynamics 365

Ce este Microsoft Dynamics 365?

Microsoft Dynamics 365 este o soluție software modernă bazată pe cloud care integrează funcționalitatea sistemelor Microsoft ERP și CRM existente . Platforma are diverse aplicații de afaceri pentru vânzări, finanțe și operațiuni, service, resurse umane, management de proiect și multe altele.

Care sunt principalele avantaje ale Microsoft Dynamics 365 față de alte soluții de management a afacerii?

Dynamics 365 este cea mai actuală soluție Microsoft de gestionare a proceselor de afaceri. Ca parte a familiei Microsoft, sistemul se integrează perfect cu Office 365 (Outlook, Excel, Word), Power BI, Flow și alte aplicații de business ale gigantului tehnologic.

Microsoft optimizează și dezvoltă constant funcționalitatea sistemului pentru a maximiza suportul pentru utilizatorii sistemului. Clienții Microsoft Dynamics 365 pot adăuga noi aplicații (apps) în sistem, fără a-i perturba activitatea sau a necesita o dezvoltare specială pentru a se integra în soluția generală.

Despre Intelligent Systems

De se să aleg Intelligent Systems?

Intelligent Systems are o experiență considerabilă în implementarea proiectelor în companii de top din țară și străinătate. De peste 16 ani, Intelligent Systems ajută companiile din industrii diferite să-și gestioneze toate operațiunile printr-un singur sistem software. Sistemele ERP și CRM ale Microsoft pot fi utilizate de toate organizațiile și pot fi modificate de noi pentru a răspunde nevoilor afacerii tale.

Intelligent Systemseste partenerul lider al Microsoft Dynamics din Europa Centrală și de Est, premiata cu numeroase premii, printre care: Inner Circle, Reseller of the Year for CEE, President`s Club for Microsoft Dynamics.

Există soluții specifice în funcție de industrie?

Desigur! Intelligent Systems oferă soluții potrivite pentru o gamă largă de industrii, inclusivretail,distribuție,fabricație,automobile,transport și logistică,construcții,agro, farmacie, asigurări șiservicii bancare. Suplimentar, modificăm în continuare soluțiile în funcție de nevoile individuale ale companiilor.

Sunteți certificați conform standardelor internaționale?

Echipa noastră oferă soluții complete de afaceri care oferă o bază solidă pentru dezvoltarea ta de succes. Folosim o metodologie Microsoft dovedită, în care toate etapele procesului de implementare sunt predefinite și sunt stabilite standarde pentru fiecare activitate desfășurată. Pentru a asigura servicii de implementare software de primă clasă, avem certificat ISO 9001:2015 . În plus, suntem certificate cu cele mai înalte standarde internaționale de securitate a datelor conform ISO/IEC 27001:2013.

Altele

Oferiți un mediu demo în care să mă familiarizez în prealabil cu soluția dorită?

Unele dintre soluțiile de afaceri pe care le oferim ne permit să oferim un mediu demo online, cum ar fi:

 • Dynamics 365 Business Central
 • Dynamics 365 Sales, Customer service, Project Service Automation, Field Service / CRM
 • Power BI

Restul soluțiilor de afaceri sunt prea voluminoase ca componente și date, așa că îți sugerăm noi să navigăm persoanele interesate în procesul lor de cunoaștere a interfeței. În acest caz, expertul nostru te va contacta și îți va arăta posibilitățile sistemului de management al afacerii (online sau live). Aceste soluții includ sistemele noastre software specifice industriei și Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations.

Ce infrastructură este necesară pentru opțiunea de licențiere selectată?

La achiziționare esixtă opțiunea de un server sau un cloud privat, în timp ce în cadrul unui plan de abonament, software-ul se află pe cloud-ul public Microsoft, Azure.

Serverul de client este modelul tradițional în care o companie instalează software-ul pe un server în spațiile sale. După o anumită perioadă, soluția poate suferi actualizări sau suport pentru probleme care pot apărea.

ERP bazat pe cloud, pe de altă parte, este un model modern bazat pe taxă, plătită pentru o anumită perioadă de timp. În acest caz, nu cumpărați licențe și servere și nu plătiți pentru actualizarea lor regulată pentru o versiune și un suport mai nou. Nu percepem o taxă anuală de asistență Microsoft, iar cea pe care o oferim – servicii de actualizare, remedieri de erori, asistență pentru clienți – este supusă unei taxe.

Cuserviciile cloud de ale Intelligent Systems, companiile utilizează toate funcționalitățile și beneficiile unui software de înaltă performanță.

Răspunsul la întrebarea „ce să aleg” este: depinde de nevoile companiei Dumneavoastră. Ambele modele au pro și contra în anumite situații.

Există o platformă care să ajute la respectarea politicilor GDPR?

Oferim o aplicație suplimentară pentru a satisface cerințele GDPR pentru toate versiunile sistemului Microsoft Dynamics NAV / Business Central . Aceasta include diverse caracteristici despre care puteți afla mai multe detalii aici.

Microsoft are o aplicație specială pentru Dynamics 365 pentru a ajuta companiile să implementeze și să respecte normele Regulamentului general. Puteți afla mai multe aici.