Depuneți documentele de vânzări fără efort la ANAF în conformitate cu legislația fiscală din România 

November 10, 2022

În 2021, România a introdus legislația care reglementează facturarea electronică pe baza modelelor europene. Din iulie 2022, facturarea B2B și B2G este impusă prin lege. În cazul în care compania dumneavoastră se ocupă de produse cu risc fiscal ridicat, cum ar fi fructe și legume, băuturi alcoolice, materiale de construcții, produse minerale, îmbrăcăminte și încălțăminte, sunteți afectat de această prevedere legală. La începutul anului 2023, Agenția Națională deAdministrare Fiscală (ANAF) va solicita tuturor companiilor să utilizeze platforma de facturare electronică „RO e-Factura” pentru toate tranzacțiile B2B și B2G. 

  

Emitentul va fi obligat să genereze facturi în format .xml, să se autetifice în sistem folosind certificate digitale eligibile și să trimită astfel de facturi către platforma „RO e-Factura”. La obținerea versiunii legale finale a facturilor, platforma ANAF aprobă și semnează electronic acele facturi.  

   

E-Invoice pentru România este o extensie a Microsoft Dynamics 365 Business Central, concepută pentru a facilita conformitatea cu reglementările contabile și fiscale din România. Atunci când o operațiune de vânzare este înregistrată în Dynamics 365 Business Central, aplicația automatizează procesul de transmitere a facturilor către ANAF prin extensia RO E-invoice. 

În plus, aplicația actualizează statusul de submitere în urma răspunsului din sistemul ANAF. Token-urile pentru „Actulizare” (refresh) și „Acces” se actualizează automat atunci când se comunică cu autoritățile. Mai mult decât atât, aplicația este disponibilă cu traducere completă în limba română. 

  

Cererea va fi modificată în cazul în care apar modificări suplimentare ale legislației fiscale. 

  

Aplicația a trecut cu succes procesul de certificare Microsoft și este disponibilă în AppSource

  

Ce alte aplicații puteți adăuga în sistemul ERP pentru a vă ușura sarcinile zilnice? Verificați portofoliul nostru bogat de aplicații microsoft certifică. 

  

Luați legătura cu noi pentru a afla cum vă putem ajuta.